خلاصه کتاب - هنر شروع کردن

The art of the start

هنر شروع کردن

Guy kawasaki

A practical guide for anyone starting anything

یک راهنمای عملی برای هر کسی که هر کاری را شروع می کند.

یه مسیر ۱۰۰۰ مایلی با یه قدم شروع میشه ولی وقتی ما میخوایم همچین مسیری رو شروع کنیم برای کسب‌و‌کارمون ،اونقدر درگیر برنامه ریزی ۵۰ قدم جلوترمون میشیم که از برداشتن قدم اول وا میمونیم.

این خلاصه کتاب راهکارهایی میده برای شروع کسب‌و‌کارتون، برای برداشتن همون قدم‌های اول!

توی این کتاب یاد میگیرید چطور با سرمایه کم میتونید کسب‌و‌کارتون رو شروع کنید و اینکه چطور شرکت‌ها میتونن قدرتمند عمل کنن و برند موفقی خلق کنن.

1.کارآفرینان باید تشنه ی خلق معنا باشن نه خلق پول.

تو وقتی معنا خلق میکنی که یک خدمت یا محصول رو ایجاد میکنی که یه جورایی موجب میشه دنیا جای بهتری بشه! کارمندان کسب‌و‌کارتون وقتی مهم‌ترین هدف شما به عنوان کارآفرین پول نیست انگیزه بیشتری خواهند داشت. Mantor هدفی از کسب‌و‌کاره که کوتاه و دقیق و به یاد موندنی است.

2. نذار کسب‌و‌کارت طوری پیش بره که کسی ندونه چقدر پیشرفت داشتی MAT framework ( M: milestones, A: assumptions, T:tasks ) راهکار خوبیه برای اینکه بتونی اهدافت رو مشخص کنی و با ثبت کردن مسیری که طی کردی بفهمی کجا و چطور پیشرفت کردی و ببینی تونستی به اهدافت برسی یا نه.

در نهایت یک لیست از کارهایی که به شما کمک میکنن به اهدافتون برسید رو بنویسید.

3. به مشتریانتون دلیلی بدین تا محصولتون رو خریداری کنن.

پوزیشن شرکت شما باید به طور واضح به مشتریانتون بگه که چیکار میکنید درواقع شما با جواب سوال what do you do?  باید به مشتریانتون دلیلی بدین که محصول شما رو خریداری کنن. اولین مرحله پوزیشن این که ماموریت شما توسط مشتریانتون درک و باور شده. هسته ی کار شما باید با هسته ی نیاز های مشتریان ارتباط داشته باشه تا مشتریان ببینن که شرکت شما برای پاسخ دادن به اون نیاز ها گام برمیداره؛ برای مشتری کاملا روشن است که چرا به خرید محصول شما نیاز دارد.

4.ارائه ی بد یک ایده ی خوب رو نابود میکنه

اگر یک کارآفرین تنها کسی باشد که برای برای ایده اش اشتیاق دارد موفق نمیشه ارائه ی ایده باید به مخاطب بگه که شما دقیقا چه کاری انجام میدهید؛ اول بگید شرکت شما چه کاری انجام میده، تا حد امکان معرفیتون مختصر باشه که شنونده رو خسته نکنه. دوم اینکه به مخاطبتون بگید چرا حرفتون مهمه!

5.بیزینس پلن

هر استارت آپی باید برنامه ی کسب و کار یا بیزینس پلن داشته باشد! برنامه ی کسب وکار یک فایل نوشتاری رسمی است که اهداف و روش های رسیدن به اون ها رو مشخص میکنه و وظیفه ی نوشتنش بر عهده ی کل تیم است. حتی فکر اینکه بدون بیزینس پلن برید از سرمایه گذار فاند دریافت کنید رو از سرتون بیرون کنید. کلید داشتن یک برنامه ی کسب و کار موفق تمرکز روی خلاصه ی اجرایی اون است. یک فایل نوشتاری چهار پاراگرافی اولین چیزی هست که مردم میخونن و اگر این رو خوب ننویسید نمیتونید جلوتر برید. یک خلاصه اجرایی خوب به طور دقیق و روشن توضیح میده که چه مشکلی رو به چه طریقی قراره حل کنید.

6.سرمایه و بودجه

 اگر نمیتونید بودجه خارجی برای شرکت خود دریافت کنید، روی ایجاد جریان نقدی تمرکز کنید. درسته که خیلی از استارت‌آپ‌ها حیاتشون رو مدیون سرمایه خارجی هستن، ولی میتونید استارت‌آپتون رو بدون سرمایه‌گذار خارجی هم راه‌اندازی کنید و بگردونید؛ روی جریان سرمایه یا داشتن پول در حساب بانکیتون تمرکز کنیدچون باید برای پرداخت قبوض، حقوق و… ازش استفاده کنید.

با توجه به تایم پرداخت هر پروژه‌ باید مخارجتون رو اولویت‌بندی کنید. یه راه دیگه برای بهبود جریان سرمایه، به تعویق انداختن برون رفت سرمایه است. نمیشه انتظار داشته باشید قبل از اینکه به فروش برسه همه جنبه‌های محصولتون عالی باشه. یعنی به جای اینکه تمام اصلاحات محصولتون رو پیش از فروش انجام بدین بفروشید، یه ایراد رو شناسایی و اصلاح کنید همینطور ادامه بدید چون با این روش جریان سرمایه خوبی از فروش و فیدبک‌ها خواهید داشت.

سعی کنید در این مرحله فروش خود را گسترده نکنید و در محل جغرافیایی محدودی عرضه کنید تا شهرت شما بخاطر کیفیت نامطلوب از بین نرود. تنها چیزی که بعد از ارسال محصول نمیتونید اصلاحش کنید ایمنی محصول است! ایمنی محصول اولین چیزیه که باید تمام توجهتون رو بهش داشته باشید و مطلوب باشه چون عدم توجه به ایمنی محصول، ممکنه صدمات جبران ناپذیری به شهرتتون وارد کنه.

7.تیم سازی

برای ساختن یه تیم عالی، آدم‌های بهتر از خودتون رو استخدام کنید و کسایی که عملکردشون ضعیف است رو اخراج کنید! (تو بازه ۹۰ روزه کارمند و کارفرما به شناخت مناسبی از هم میرسن و میتونن تصمیم بگیرن که ادامه بدن یا نه)

8.شراکت

اگر وارد همکاری با یک شرکت دیگر میشوید، مطمئن شوید که سود مالی براتون به همراه داره.یکی از تاکتیک‌های رشد استارت‌آپ همکاری با دیگر شرکت‌ها است.

9.برند سازی ویروسی

رای ساختن یک برند، محصولتون رو خیلی عالی بسازید، این مثل یک ویروس گسترش پیدا میکنه. افراد تمایل دارن محصولاتی رو به هم معرفی کنن که اولاً باحال باشه(مثل آیپد)، اثرگذار و عالی باشه تو کاری که انجام میده،خاص و متفاوت از دیگر محصولات باشه.

10.مشتری های مشتاق

حواستون به فرصت‌های پیش‌بینی نشده باشه! به مشتریان غیرواضحی که ممکن است از محصولاتتان استفاده کنند، فکر کنید. اگه مشتریانتون دلیل خوب بودن محصولتون رو میبینن، فراموششون کنید و به جاش مشتریانی رو مورد هدفتون قرار بدین که مشتاق محصولتون هستن.

پیام کلیدی کتاب:

شرکت‌ها باید به این دلیل راه‌اندازی شوند که بنیان‌گذاران می‌خواهند معنا پیدا کنند، نه به این دلیل که می‌خواهند پول دربیاورند. روی ایجاد جریان نقدی و دنبال کردن فرصت‌های غیرمنتظره بازار تمرکز کنید و حتی بدون تامین مالی خارجی نیز می‌توانید پیشرفت کنید. شما باید از تکان دهنده ترین حقایق و حکایات قانع کننده خود در شروع کار استفاده کنید.

خرید کتاب از دیجی کالا

نسخه ی صوتی رایگان در نوار